Rozenhorst

Nationaal Park De Maasduinen

Leuk voor een dagje uit en geen entree of parkeerkosten.

Leuk voor volwassenen en kinderen. Wandeling 4 en 8 km. over goede paden, glooiend langs een mooi meer. Het lijkt wel Frankrijk. Parkeren voor het centrum. Honden kunnen mee. Ook een route voor rolstoelen.

In het hart van Nationaal Park De Maasduinen kunt u genieten van het Bezoekerscentrum De Maasduinen. Dit centrum is een ideaal start- en eindpunt voor diverse buitenactiviteiten. Lekker wandelen rondom het Reindersmeer of met de kinderen ravotten in het speelbos het kan hier allemaal. Het bezoekerscentrum De Maasduinen ligt aan de Bosserheide 3E in Well.

Rozenhorst

Tentoonstelling

De tentoonstelling in het bezoekerscentrum vertelt u het verhaal over Nationaal Park De Maasduinen. Er zijn verrassende vondsten en kleurrijke foto’s die u laten ontdekken wat er buiten te beleven valt. Horeca en informatievoorziening zijn op een originele manier met elkaar gecombineerd.

Nieuwe toekomst voor historische sluis

Het bezoekerscentrum is gebouwd in het sluizencomplex. Het deed vroeger dienst als doorvoersluis voor zand- en grindwinningschepen. Van deze historische plek heeft Stichting het Limburgs Landschap gebruik gemaakt voor de bouw van het nieuwe Bezoekerscentrum De Maasduinen. Midden in de sluisbak ligt nu een prachtig milieuvriendelijk gebouw.

Wandelen

Lekker lang wandelen rondom het Reindersmeer of een korte wandeling voor iedereen. In het Amfitheater worden regelmatig voorstellingen gegeven. Langs de familieroute staan speelobjecten zoals evenwichtsbalken houtsculpturen en een waterspeelplaats.

RozenhorstSpeelbos

In de nabije omgeving van het bezoekerscentrum heeft de gemeente Bergen een groot speelbos gebouwd, geschikt voor kinderen tot 16 jaar. Lekker klimmen en ravotten over de boomstammen of kruipen door buizen om niet ontdekt te worden. Uw kinderen kunnen er spannende avonturen beleven.

Adres

Bosserheide 3E
5855 EA Well
Tel: 077-473 75 75

Zie website voor meer informatie