Beste gasten van de Rozenhorst,
Na een goed verlopen seizoen zijn wij al weer volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Met deze nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van wat er allemaal gebeurt op De Rozenhorst en in de omgeving. Veel leesplezier en hopelijk tot ziens in Lottum.

Marleen, Albert, Fé, Boris, Sam en Floortje.
 
     
 
 
  Weinig sneeuw
December bracht een korte sneeuwperiode en daar is het deze winter bij gebleven. Nu, eind januari, lijken de temperaturen weer te gaan dalen en hopen we alsnog op een echte winter, met een prachtig besneeuwd landschap en veel slee- en schaatsplezier.Fruitbomen in de winter
Door gunstige omstandigheden hadden we het afgelopen jaar extreem veel fruit. Gasten zagen Albert regelmatig met een kruiwagen vol appels en peren langs de kampeerders of vakantiewoningen gaan om de ze te laten delen in de overvloedige oogst. Zelf maakten we flinke hoeveel- heden appelmoes, appelstroop en appeltaart. Hopelijk wacht ons dit jaar weer zo’n rijke oogst.
Deze winter zijn de fruitbomen helaas ook geliefd bij knaagdieren. Er wordt ’s nachts flink van de boomschors gegeten. Om de bomen te beschermen hebben we van gesnoeide takken hekken gemaakt die we om de bomen plaatsen. Functioneel en het ziet er nog leuk uit ook.
 
 
 
  Gekke maondaag in Lottum
Zoals overal in het zuiden, worden de wintermaanden gezellig gemaakt door de voorbereidingen aan de carnavalsoptocht. Kleine dorpen, zoals Lottum, houden hun optocht een paar weken vóór het algemene carnavals- weekend. Bewoners van omliggende dorpen kunnen dan ook van de Lottumse optocht genieten. Dit jaar valt ‘Gekke Maondaag’ op 24 februari. Vanaf 14.11 uur trekt de bonte stoet door Lottum. Het wereldnieuws, maar ook lokale thema’s worden uitgebeeld en flink op de hak genomen. Het spreekt voor zich dat het na de optocht gezellig is in de café’s.


Koud..? Boek een sauna-arrangement!
In de eerste maanden van het jaar liggen de velden rond Lottum er rustig bij. Deze tijd leent zich voor wandelingen of fietstochten door de weidsheid van het Noord-limburgse landschap. Bij deze winterse inspanning hoort een bezoek aan de sauna. In de maanden januari, februari en maart mag u, bij verblijf in één van de vakantiewoningen, 2,5 uur op onze kosten naar de sauna in Arcen. Op onze website www.rozenhorst.com/sauna vindt u meer informatie.
 
 
 
  Terug in de tijd bij de Kantfabriek Horst
Een bezoek aan Museum de Kantfabriek is zeer indrukwekkend. Als de machines draaien waan je je aan het eind van de 19e eeuw. Hier wordt het verhaal van de textielindustrie in de regio verteld, aangevuld met prikkelende wisselexposities.
In februari en maart 2014 is de expositie Textielpost van Berthi Smith te zien. Vakantiegangers werden gevraagd om een ansichtkaart met textielafbeelding vanaf hun vakantieadres te sturen naar Berthi. Met “Textielpost” wil zij de ansichtkaart weer onder de aandacht brengen. De voorkant van de kaart geeft een beeld van textiel over de hele wereld. Op de achterkant wordt de afzender verzocht om enige informatie over het gebied te schrijven. Tot nu toe zijn er ruim 500 kaarten binnen. gekomen.

 
 
kinderen!!! een monsterlijk uitje
:
 
Op donderdag 30 januari aanstaande herleven monsterlijke tijden. Op die dag wordt voor het Limburgs Museum in Venlo een levensgroot model geplaatst van een Tyrannosaurus rex, de ‘koning van de dino’s’. Het monster is een van de grootste roofdieren dat ooit op de aarde leefde, maar in Venlo moet de T-rex niet afschrikken maar juist mensen aantrekken. Het model is de blikvanger van Dino Experience, een grote expositie die tot en met zondag 26 oktober 2014 te zien zal zijn.  
 
Missiemuseum Steyl

Van De Rozenhorst naar de tropen is het maar 20 minuten rijden. U stapt een wondere wereld binnen in het Missiemuseum Steyl. Kunst- en gebruiksvoorwerpen, beelden van christelijke en andere religies staan in metershoge vitrines. 1500 Opgezette dieren en 2000 insecten lijken een ark van Noach. Een geweldig museum met indrukwekkende verzamelingen uit andere streken én andere tijden.
 
 
 
  Post van de Rozenhorst verschijnt vier keer per jaar. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich HIER afmelden. Reacties en vragen kunt u sturen aan info@rozenhorst.com  
 
  De Rozenhorst, Hoofdstraat 45, 5973 ND Lottum, Telefoon: 077-3270340, Website: www.rozenhorst.com, E-mail: info@rozenhorst.com  

*|REWARDS|*