Beste gasten van de Rozenhorst,
Een week na het overweldigende Rozenfestival maken wij ons op voor een mooi naseizoen. In deze nieuwsbrief geven wij een kort verslag van het afgelopen seizoen op de Rozenhorst. Ook krijgt u een voorproefje van wat de Rozenhorst en Lottum in het najaar te bieden hebben.
Veel leesplezier en hopelijk tot ziens in Lottum.

Marleen, Albert, Fè, Boris, Sam en Floortje.
 
     
 
 
  Veel zon en warmte
Na een zeer zachte winter is het mooie weer bijna niet weg geweest uit Lottum. Behalve 2 korte, intensieve regen- periodes (goed voor het gras) konden onze gasten optimaal genieten van de prachtige omgeving en lange zomer- avonden op de Rozenhorst. De Maas had weer veel invloed op het weer: als alle buienradars regen en narigheid voorspelden, zaten wij lekker in de zon.De oude moestuin is dit jaar ingezaaid met weidebloemen. Een bont bloemenfestijn dat we volgend jaar zeker herhalen. In de kas groeien de zonnebloemen tot grote hoogte. Een lust voor het oog en een heerlijk maaltje voor de kippen.


En natuurlijk waren er op de Rozenhorst en in Lottum weer heel veel rozen te zien. Alle fiets- en wandelroutes voerden langs prachtige rozenvelden.
Het rozen-hoogtepunt was het Rozenfestival. Mèèr dan 50.000 bezoekers zagen hoe Lottum zich 4 dagen lang de rozenhoofdstad van de wereld kon noemen. In de prachtig gedecoreerde kerk, het kasteel en langs de straten van Lottum werd het thema "Rozen stelen de show" uitgebeeld.
 
 
 
  Ook dit jaar zaten er tussen de honderden gasten van de Rozenhorst weer een paar opvallende. In juli kregen wij bezoek van 3 authentieke woonwagens die, getrokken door antieke tractoren, in 2 dagen van Twente naar Lottum zijn getrokken. Tijdens hun verblijf van een week trokken ze veel bekijks.

Rozenkoninginnen
Tijdens het Rozenfestival waren de vakantiewoningen geboekt door de dames van de Red Hat Society. De 15 feestelijk geklede dames (met rode hoed) trokken veel aandacht op het festival. Op www.redhatbergen.nl staat een uitgebreide fotoreportage van hun belevenissen in Lottum.


Koning Arthur op de Rozenhorst
De opvallendste gasten moeten nog komen. Op 20 en 21 september vindt het Elfia festival plaats in de Kasteeltuinen van Arcen. Veel deelnemers verblijven dan op de Rozenhorst. Op de camping krijgen we dan een voorproefje van hun transformaties tot ridder, elf, vampier, magiër of orc. Het festival is zeker een bezoek waard.
 
 
 
  In het voorjaar stonden Piet en Gerrit weer klaar om een midweek te snoeien op de Rozenhorst. Alle hagen en bossages zijn weer flink onder handen genomen, zodat de camping er weer pico bello bijstond. Helaas zagen zij 2 maanden later weinig terug van hun inspanningen. Hoe beter je snoeit, hoe harder het groeit. Gelukkig komen ze in het najaar weer terug.

Veel arbeid is gestoken in het onderhouden en oogsten van ons fruit. Er zijn weer tientallen potten jam gekookt van blauwe bessen, kersen, bramen pruimen, mirabellen en abrikozen. Op dit moment zitten de appel- en perenbomen vol met prachtig fruit. Dus als je in september langs komt, neem een lege emmer mee.

Achter op het terrein wordt een waterspeelplaats gebouwd. Op dit moment staat er een zwengelpomp op 2 meter hoogte, waaromheen een berg wordt gebouwd. Volgend jaar kunnen kinderen op de berg het water laten stromen zoals ze willen. Veel gasten hebben geholpen met het slaan van de put, het leggen van de fundering en het scheppen van veel m3 aarde. De hulp, adviezen en materialen van Harry Neervoort waren onmisbaar. 
 
  Op de Rozenhorst kunt u tot half oktober kamperen. De vakantie- woningen blijven het hele jaar door open. Als de avonden korter en kouder worden is het 's avonds goed toeven bij de houtkachel in de recreatieruimte. Overdag is het prachtig fietsen en wandelen. Het mais is van de velden dus u kunt genieten van prachtige, hefstgekleurde vergezichten. De grote velden met Afrikaantjes dragen hier aan bij.

Elfia in Kasteeltuinen Arcen
Elk jaar verblijven een aantal bezoekers van Elfia op de Rozenhorst. Elfia is een festival met heel veel shows: riddersteekspelen, veldslagen, vuurshows, paardenshows, parades etc. Elfia is een ook evenement waar je zelf deel kan nemen aan allerlei dans workshops (ierse dans, balfolk dans of zelfs de Maori Haku dans); of waar je kan luisteren naar lezingen over heraldiek, romeins en grieks historisch koken, het maken van fantasy films; of waar je gewoon kan genieten van de beste verhalenvertellers. Dit jaar staat elfia in het teken van één van de grootste figuren van de West-Europese legendes: Koning Arthur.

Paardenmarkt in Lottum
Op maandag 17 november vindt de grootste paardenmarkt van Limburg plaats in Lottum. De Lottumse bevolking is al vanaf 6.00 uur, als de paardenmarkt op gang komt, in de plaatselijke café,s te vinden. Om 9.00 uur start de grote jaarmarkt. Een gezellig evenement waar je je even terug waant in de tijd.


Herfst-winter sauna-arrangement!
Net als vorig jaar hebben wij een aanbieding voor mensen die in de koude maanden komen wandelen of fietsen door de weidsheid van het Noord-limburgse landschap. In de maanden november, december, januari, februari en maart (m.u.v. vakantieperiodes) mag u, bij verblijf in één van de vakantiewoningen, 2,5 uur op onze kosten naar de sauna in Arcen. Op onze website www.rozenhorst.com/sauna vindt u meer informatie.
 
 
  Post van de Rozenhorst verschijnt onregelmatig. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich HIER afmelden. Reacties en vragen kunt u sturen aan info@rozenhorst.com  
 
  De Rozenhorst, Hoofdstraat 45, 5973 ND Lottum, Telefoon: 077-3270340,
Website: www.rozenhorst.com, E-mail: info@rozenhorst.com
 
     
  Deze nieuwsbrief is met zorg gemaakt door Ontwerpbureau De Branding. Ook iets voor u?
www.debranding.eu