Beste gasten van de Rozenhorst,
Na een goed verlopen seizoen zijn wij al weer volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Met deze oud-en nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van wat er allemaal gebeurt op De Rozenhorst en in de omgeving. Veel leesplezier en hopelijk tot ziens in Lottum.

Marleen, Albert, Fé, Boris en Sam.
 
     
 
 
Winter en voorjaar
 
  Winter op de Rozenhorst
Deze winter vriest het flink op De Rozenhorst De prachtige uitzichten vanaf het bankje zijn nu nog voor ons alleen. Vanaf 1 april 2017 kunnen vroege kampeerders weer meegenieten. Langs de rand van het natuurgebied hebben we een aantal uitzichtsplekken gemaakt. Geen stroom en water, maar volop rust en uitzicht. Ideaal voor zelfvoorzienende campers en rustzoekers.

NIEUW: Overdekte vuurplaats
Komend jaar kan er gestookt worden in de nieuwe vuurplaats. Hout is bij ons te koop. Gezelligheid komt vanzelf.
 
 
 
De Rozenhorst in 2016
 
  Veel evenementen
In 2016 was er veel te doen in Lottum. Het Rozen- festival trok in augustus méér dan 50.000 bezoekers. Zij bewonderden de prachtige rozenobjecten en genoten van de muzikale optredens.

In september vond in Arcen het fantasy festival Elfia plaats. Dit jaar was De Rozenhorst de officiele festival camping. Drie dagen lang was de camping bevolkt door uitbundig gekleedde personages.


In de regio werd voor de 5e keer ‘Kunst op vakantie’ georganiseerd, ook op De Rozenhorst. Twee Lottumse kunstenaressen exposeerden in de kas en in de recreatieruimte. Buiten waren kraampjes waar gezonde, locale producten te krijgen waren. Ook kon een workshop glasblazen gevolgd worden.
 
 
 
Lente- en zomeractiviteiten
 
  Originele en bijzonder uitjes; met de natuur in de hoofdrol.
Leuke activiteiten voor gezinnen of vrienden- en familiegroepen.
  • Op de grond van De Rozenhorst kweekt Teun meer dan 75 verschillende aardbeienplanten (oude rassen die nog naar aardbeien smaken) en 25 soorten munt. Teun verzorgt worksshop die naar méér smaken. Eerst een presentatie en dan de tuin in. Leuk en leerzaam!

Fluitenkruid, op avontuur in de natuur.
Zoeken, plukken, bereiden en eten midden in de natuur. Onder begeleiding struinen langs de oevers van de Maas en door weilanden om wilde kruiden en planten te plukken. Daarna met de oogst een gerecht bereiden in de veldkeuken van Fluitenkruid. Er is keuze uit een 2 of 3 gangen lunch of diner.

Speciaal voor kinderen heeft Fluitenkruid een aantal spannende en leerzame speurtochten.
Informatie over alle workshops vind je op onze website.
 
 
 
Fietsen en wandelen
  Mgr. Schravenpad
Een nieuw wandelpad voert langs de mooiste plekjes van Lottum en verteld het verhaal van de Lottumse bisschop Frans Schraven, die in China is vermoord in de 2e wereldoorlog. Het pad voert langs rozenvelden, kastelen, de Maas en de Molenbeek, waar u, samen met de grazers kunt pootje baden.
 
 
  Post van de Rozenhorst verschijnt onregelmatig. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich HIER afmelden. Reacties en vragen kunt u sturen aan info@rozenhorst.com  
 
  De Rozenhorst, Hoofdstraat 45, 5973 ND Lottum, Telefoon: 077-3270340,
Website: www.rozenhorst.com, E-mail: info@rozenhorst.com
 
     
  Deze nieuwsbrief is met zorg gemaakt door Ontwerpbureau De Branding. Ook iets voor u?
www.debranding.eu
 
*|REWARDS|*