Duurzaamheid

De roos uit het logo van de Rozenhorst

Zonnepanelen

In 2022 is er een zonnepanelenveld aangelegd, in het totaal 27 kWh. Deze dekt in principe het jaarlijks stroomverbruik van de camping en vakantiehuisjes.

Wij hopen natuurlijk dat onze gasten bewust omgaan met stroomverbruik, door bijvoorbeeld de lichten van het sanitairgebouw uit te schakelen na gebruik.

Zonnepanelenveld op de Rozenhorst

Warmtepomp

In 2022 zijn hybride zonnepanelen op het dak van de oude receptie geplaatst. Deze functioneren als warmtebron voor een water-water warmtepomp die de vakantiehuisjes van verwarming en heet water voorziet.

De voorraad heet water is hierdoor beperkter dan met een gas boiler maar is berekend om voldoende te zijn voor als de huisjes volledig bezet zijn.

In de huisjes wordt gas nu alleen maar gebruikt om op te koken. Het vervangen van de gaspitten met kookplaten op inductie is een toekomstig project, waarna de huisjes volledig gasvrij zijn.

Nieuwe doucheruimtes

In 2022 zijn de doucheruimtes grondig gerenoveerd.

Er zijn thermostatische mengkranen en nieuwe waterbesparende hoofddouches geplaatst. Hierdoor wordt het comfort voor de gast gegarandeerd terwijl er op water en dus ook op gas wordt bespaard.

De muren zijn voorzien van hygiënische wandplaten en de vloeren van een nieuwe gietvloer. De ruimtes zijn dus gemakkelijker om schoon te houden met minder water en minder schoonmaakproducten.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org