Lottum en omgeving

Lottum is een klein dorp gelegen aan de Maas in het gastvrije Noord-Limburg. In het dorp is o.a. een warme bakker, café, koffiekamer en een snackbar. In de zomer zijn er enkele terrassen. Lottum heeft een kerk, een molen en een kasteel.

In Lottum en omgeving worden jaarlijks 20 miljoen rozen gekweekt. Elk even jaar in augustus, vinden de rozenfeesten plaats. Het hele dorp is dan versierd met rozen. Bij De Rozenhof in Lottum is een informatiecentrum met toprozentuin, een must voor de ware rozenliefhebber.

Er zijn diverse mooie wandel en fietsroutes langs de Maas en door bossen en velden. In Lottum is een fietsroute, de rozenroute, heel populair, het bekende Pieterpad voert door Lottum. De veerpont over de Maas verbindt Lottum met Arcen. De maashopper, een boot, gaat naar verschillende dorpen aan de Maas. Er liggen in de leuke maasdorpen diverse lekkere restaurants.

Uitstapjes die u vanuit Lottum kunt ondernemen zijn: Het Thermaalbad; Kasteeltuinen; Irrland; speeltuin Klein Zwitserland; De Rozenroute; Kasteeltuinen Arcen; Toverland; Aardbeiland; Dierentuin Overloon; Blauwe bessen kwekerij Hayberries; IJssalon Clevers; Speeltuin Marten Roef; Forellenkwekerij Keijzersberg; Asperge- en Champignonmuseum De Locht; Museum De Kantfabriek; Bierbrouwerij Hertog Jan, Graanbranderij De IJsvogel; Liberty park en nog veel meer.

Arrangementen hier in de buurt: Rozen-arrangementen, Lottum en Graanbranderij-arrangementen, Arcen.